Case Study – Αποθήκη

Category
Εμπορικά Case Study
Tags
Prisma Win, Εμπορικά Case Studies
About This Project

“Οι ανάγκες ενός τέτοιου καταστήματος είναι μεγάλες, χιλιάδες κωδικοί προϊόντων, εκατοντάδες πελάτες και προμηθευτές όλα οργανωμένα! Το PRISMA Win είναι το απόλυτο εργαλείο στα χέρια κάθε επιχείρησης. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τις δυνατότητες του προγράμματος και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εξυπηρέτηση της εταιρείας Megasoft.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!!!”

-Παραστατίδης Τιμόθεος-

H επιχείρηση

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο τεχνικό πολυκατάστημα του νομού Σερρών είναι η ΑΠΟΘΗΚΗ του Τιμόθεου Παραστατίδη, όπου ο επισκέπτης θα βρει κυριολεκτικά τα πάντα για το σπίτι και τον κήπο του. Με μεγάλη εμπειρία και πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες τάσεις στην αγορά, το πολυκατάστημα αποτελεί πρώτη επιλογή για τον επαγγελματία που αναζητά τα πιο επώνυμα, αξιόπιστα και ποιοτικά ηλεκτρικά και φορητά επαγγελματικά εργαλεία, χρώματα, είδη ψύξης-θέρμανσης, σιδηρικά, υδραυλικά είδη επαγγελματικού εξοπλισμού, οικοδομικά υλικά, μηχανήματα συνεργείου, ηλεκτρολογικό υλικό, ράφια, συστήματα αποθήκευσης κ.α.. Στο πολυκατάστημα Αποθήκη δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πελάτες να καλύψουν κάθε ανάγκη για τον κήπο, την ανακαίνιση & τη διαμόρφωση του σπιτιού με ποιοτικές λύσεις κατασκευής και διακόσμησης ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους. Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της επιτυχίας του καταστήματος είναι οι σπουδαίοι και άρτια καταρτισμένοι του άνθρωποι που είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τις ανάγκες του πελάτη και μαζί να βρουν τη κατάλληλη λύση παρέχοντάς τους συμβουλές, οδηγίες και tips υλοποίησης για ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες είναι δέσμευση  από την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιεί έρευνες και συμμετέχει σε μια πληθώρα πρωτοβουλιών που βελτιώνουν τα σύγχρονα μέσα κατασκευής και την ποιότητα ζωής των πελατών της. Βασικός στόχος της εταιρείας παραμένει η απαράμιλλη εξυπηρέτηση του πελάτη, με τις καταλληλότερες λύσεις στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Οι ανάγκες και η λύση

Το Τεχνικό Πολυκατάστημα ΑΠΟΘΗΚΗ διαθέτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων για το σπίτι και τον κήπο καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών ιδιωτών και επαγγελματιών. Οι δεκάδες χιλιάδες κωδικοί προϊόντων απαιτούν άψογη οργάνωση τόσο φυσική, όσο και ψηφιακή και ο μεγάλος όγκος των καθημερινών συναλλαγών προϋποθέτουν ταχύτητα στην εξυπηρέτηση. Για τη συνολική οργάνωση της επιχείρησης και όλων των τομέων της επιλέχθηκε η λύση PRISMA Win εμπορική διαχείριση της Megasoft που αποτελεί το κέντρο ελέγχου  όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κυρίου Παραστατίδη. Οι πελάτες, οι προμηθευτές, το προσωπικό, όλοι οι πόροι της επιχείρησης, συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό σύστημα μηχανογράφησης, συντονίζονται και οι μεταξύ τους συναλλαγές καταγράφονται για να δώσουν στο τέλος πλούσιες σε χρήσιμες πληροφορίες αναφορές και εκτυπώσεις που καταλήγουν στη λήψη σωστών επιχειρηματικών αποφάσεων. Με την εφαρμογή μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα πόσα τεμάχια από τον κάθε κωδικό πρέπει να παραγγείλει στην επόμενη παραγγελία και από ποιον προμηθευτή, ώστε να έχει ανά πάσα στιγμή διαθεσιμότητα στα είδη που ζητάνε οι πελάτες και να αγοράζει από εκεί που τον συμφέρει περισσότερο. Γνωρίζει τον τζίρο ανά είδος ή ανά πελάτη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ποια είδη κινούνται περισσότερο και του αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος, ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες, από ποιους προμηθευτές αγοράζει ένα είδος φθηνότερα και άρα έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και πολλές άλλες πληροφορίες που βοηθούν την επιχείρηση να προσαρμόσει την εμπορική της πολιτική και τους τιμοκαταλόγους της.

Η αποθήκη με τους χιλιάδες κωδικούς είναι πάντα εν…τάξει, με σωστό απόθεμα χάρη στην πρόταση παραγγελίας που διαθέτει η εφαρμογή και στα προειδοποιητικά μηνύματα που εμφανίζει όταν η ποσότητα ενός είδους πέφτει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο. Τα παραστατικά χονδρικής και λιανικής εκδίδονται με ταχύτητα και αξιοπιστία εκμηδενίζοντας τα χειριστικά λάθη που μπορούν να κοστίσουν ακριβά  και οι πελάτες φεύγουν πάντα χαρούμενοι, αφού αφενός έχουν βρει αυτό που ψάχνουν και αφετέρου έχουν εξυπηρετηθεί άψογα από ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν τη δουλειά τους

Η εφαρμογή διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων και τους πωλητές-συνεργάτες, δίνοντας τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να ορίσει στόχους πωλήσεων και να δώσει τα αντίστοιχα bonus βάσει του ποσοστού επίτευξής τους κατά τη διάρκεια του μήνα ή του έτους συνολικά.
Η πορεία της επιχείρησης στον χρόνο, απεικονίζεται γραφικά σε ευκολονόητα graph charts για να βοηθήσει τον επιχειρηματία και τα στελέχη που λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις να αντιληφθούν τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουν στο επιχειρηματικό πλάνο της επόμενης χρονιάς, θέτοντας νέους στόχους και σχεδιάζοντας τους τρόπους υλοποίησης.
Οι εμπορικές εφαρμογές της Megasoft, με τα εργαλεία που παρέχουν, βοηθούν τις επιχείρησης που θέλουν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν να το καταφέρουν!

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία Adlogic – Αποστολίδης Δημήτρης, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.

Τα οφέλη

Η υιοθέτηση της λύσης PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση  της Megasoft έδωσε στο Τεχνικό Πολυκατάστημα ΑΠΟΘΗΚΗ μια σειρά από οφέλη όπως:

• άψογη οργάνωση του τεράστιου κωδικολογίου
• σωστό απόθεμα ειδών κάθε στιγμή
• σύννομη λειτουργία χωρίς λάθη
• γρήγορη & άψογη εξυπηρέτηση των πελατών στο ταμείο
• πλούσιο reporting για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της επιχείρησης
• χαρούμενοι πελάτες που σίγουρα επιστρέφουν
• σταδιακή ανάπτυξη του πελατολογίου