Case Study – Το Κουτούκι Του Σαρρή

Category
Case Study Εστίασης
Tags
Case Studies Εστίασης, Prisma Win
About This Project

Η επιχείρηση

Από τους πιο must γευστικούς προορισμούς της πόλης της Καβάλας, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες, αποτελούν τα εστιατόρια του κυρίου Ιωάννη Σαρρή. Η επιχείρηση διαθέτει δύο διαφορετικού design χώρους με κοινές αξίες την ποιότητα, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό στους πελάτες της και δημιουργεί μοναδικά γευστικά πιάτα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το χειμερινό στέκι με την ονομασία “Το Κουτούκι του Σαρρή” λειτουργεί από το 2013 και αποτελεί ένα γνήσιο παραδοσιακό ταβερνάκι στο κέντρο της πόλης από εκείνα που οι παρέες γίνονται ένα υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και η γνήσια διασκέδαση θυμίζει άλλες εποχές. Η αγάπη και το μεράκι για το αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό δημιούργησαν πεντανόστιμα πιάτα εκλεκτής ποιότητας πάντα με διαλεγμένα υλικά από τους καλύτερους παραγωγούς της περιοχής. Τα ξύλινα τραπέζια και οι καρέκλες, οι όμορφες ζωγραφιές και τα βαρελάκια στους τοίχους δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που θέλεις να επισκεφτείς ξανά και ξανά. Τους καλοκαιρινούς μήνες το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται στον νέο χώρο “Στου Σαρρή” στον λόφο της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Ηρακλείτσα. Η παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα συναντά την πιο σύγχρονη εκδοχή της δημιουργώντας ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα που αγαπήθηκε από τους επισκέπτες που γεμίζουν καθημερινά τα πραπέζια για να απολαύσουν ποιοτική κουζίνα, άψογο σέρβις και φυσικά την πλέον προνομιακή θέα στο γραφικό λιμανάκι του χωριού που… «δε χορταίνεται». Το ούζο, το τσίπουρο και τα κρασιά που εντάσσονται στη λίστα των ποτών του μενού είναι ανώτερης ποιότητας, προσεκτικά διαλεγμένα και πάντα από τους καλύτερους παραγωγούς της περιοχής.

 

Οι ανάγκες & η λύση

Για τη διασφάλιση της άριστης εξυπηρέτησης των πελατών και της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, κύριος Σαρρής Ιωάννης επέλεξε τις εξειδικευμένες λύσεις PRISMA Win της Megasoft για χώρους εστίασης.

Συγκεκριμένα, στο εστιατόριο εγκαταστάθηκε η εξειδικευμένη εφαρμογή PRISMA Win Restaurant-cafe που προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο του χώρου. Μέσα από την οθόνη αφής ο επιχειρηματίας έχει συγκεντρωμένη όλη την πληροφορία που χρειάζεται για την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα των τραπεζιών του, ποια από αυτά είναι δεσμευμένα, ποια ελεύθερα, καθώς και την πορεία των παραγγελιών (εκκρεμείς, σε αναμονή κτλ ). Επιπλέον, του επιτρέπει να έχει πλήρη εικόνα για τη κατάσταση του ταμείου του, τις πωλήσεις και τις βάρδιες του προσωπικού. Η εφαρμογή παρέχει στον manager μια πληθώρα από αναφορές για καίρια θέματα που αφορούν την επιχείρησή του όπως τον τζίρο της, την ταμειακή κατάσταση ανά βάρδια, τις κινήσεις των ειδών, τις προτιμήσεις των πελατών κ.ά.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των τραπεζιών επιλέχθηκε η λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας της Megasoft, PRISMA Win Mobile (3 PDA). Οι σερβιτόροι βλέπουν live στη φορητή τους συσκευή όλη την πληροφορία που χρειάζονται για το μενού, τη διαθεσιμότητα των πιάτων και τις κρατήσεις των τραπεζιών. Οι άσκοπες μετακινήσεις περιορίζονται αφού καταχωρούν γρήγορα την παραγγελία επιλέγοντας τα πιάτα από το μενού με τις προτιμήσεις των πελατών και την αποστέλλον χωρίς καθυστέρηση στους αντίστοιχους εκτυπωτές κουζίνας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία τους.

Το έργο υλοποίησε η εταιρεία πληροφορικής Adlogic – Αποστολίδης Δημήτρης, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Megasοft, που ανέλαβε και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη της επιχείρησης.

 

Τα οφέλη

Η εγκατάσταση της εφαρμογής PRISMA Win έφερε “Στο Κουτούκι του Σαρρή” άμεσα οφέλη όπως:

• Ταχύτητα στη διαδικασία της παραγγελιοληψίας
• Οργάνωση και απλοποίηση των διαδικασιών της επιχείρησης
• Σωστές και ευανάγνωστες παραγγελίες
• Πλήρη έλεγχο της ταμειακής κατάστασης της επιχείρησης
• Αύξηση των εσόδων και εξάλειψη των διαφυγόντων κερδών
• Αναβάθμιση της επιχείρησης μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών
• Αρμονική συνεργασία του προσωπικού μέσω της εφαρμογής με αποτέλεσμα την αύξηση της αποδοτικότητάς του
• Σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις μέσα από τις πλούσιες αναφορές που προσφέρει η εφαρμογή για κάθε πόστο και τομέα της επιχείρησης
• Πιστοί και ευχαριστημένοι πελάτες που επιστρέφουν!